Typer av Overflate

Det finnes et utvalg av ulike typer overflatebehandling for stein.

Polert Overflate:

En blank overflate som er glatt. Glansen kommer fra den naturlige refleksjonen av steinens krystaller. Glansen er ikke fra et belegg, men oppstår ved polering av overflaten med slipemidler som brukes for å oppnå det skinnende utseende. Denne typen overflatebehandling er velegnet for alle typer marmor. Poleringen av marmoren fungerer også som en type beskyttelse, og tillater den dermed å tåle flekker bedre. Den reflekterende egenskapen til overflaten gjør den imidlertid mer utsatt for riper.


Matt Overflate:

Gir en matt til lav glans. Ulike nivåer av glans kan velges. Dette oppnås ved å bruke forskjellige typer poleringsputer til ønsket overflate oppnås. Matte overflater gir en varm stemning til miljøet. Matt overflate er mer ripebestandig fordi den mangler den glatte overflaten av en polert stein. Derfor, når matt marmor får riper, blir det ikke like tydelig reflektert når lys treffer overflaten.


Sandblåst:

Denne overflaten oppnås når høytrykksstrøm av sandvann blåses på en overflate, og gir en teksturert overflate.


Prikkhamret Overflate:

En steinhammer brukes, en slaghandling som utvikler en strukturert overflate med små glatte prikker. Graden av grovhet kan velges.

Uansett hvilken type overflate, bør alle steintyper og overflater tas vare på. Noen overflater er kanskje mer utsatt for absorpsjon av søl enn andre, beskyttende sealer bør derfor brukes.

Merk: En kombinasjon av overflatebehandling er tilgjengelig på forespørsel.

Eks: Polert innside og matt utside; kombinert med polert kant, matt kant eller sandblåst kant.